Здравей скъпа Ани,

Как си? Надявам се, че очакваш Коледа с нетърпение. Също като мен и всички джуджета в моята работилница. Играчките са почти готови, а вчера направихме пробна обиколка над София с шейната.

Помощниците на Рудолф са направили подобрения на шейната и обещават, че тази година ще разнеса подаръците доста по-бързо. Прекрасно, нали? Докато проверявахме адресите и комините, мисля че, видях твоя дом. С кафявата врата, нали?

Много се радвам, че открих името ти в Специалния ми списък с най-добрите деца за 2016 година, защото си била много послушна през тази година. Браво! Точно това очаквам от едно 7-годишно момиченце. Разбрах, че страшно много обичаш да четеш книжки за Барби. Също така разбрах, че най-желаният от теб подарък за Коледа е Барби балерина. Поръчал съм на Сръчко, най-сръчното от моите джуджета да я направи. Стискай палци и най-важното – продължавай да бъдеш добро дете, за да се сбъдне желанието ти! Хо-хо-хо!

Е, Ани, трябва да се залавям за работа. Надявам се да ти хареса моето писмо, защото е специално за теб! А, за малко да забравя. Ще оставя подарък в дома на твоята приятелка Мими, защото тя също е била послушна през тази година. Сега ми обещай да си легнеш рано в Коледната нощ, а аз няма да пропусна твоя дом. Моля те, остави едно морковче за Рудолф, защото много се изморява да тегли шейната по цялото земно кълбо.

Желая ти една много весела и приказно щастлива Коледа!

С много обич,

Дядо Коледа
Хо-хо-хо