Здравей скъпа Ани,


Надявам се, че си добре и очакваш Коледа с нетърпение както и ние всички тук на Северния полюс. Сега джуджетата са много заети с подаръците, защото имаме милиони желания, които трябва да се изпълнят до Коледа.

Днес с Камбанка прегледахме списъците с добрите и лошите деца и много се зарадвах, когато открих името ти в специалния списък с Най-добрите деца на 2016 година. Браво! Точно това очаквам от едно 5-годишно момиченце. Веднага повиках Дългоноско, за да ми покаже как ще направи твоята кукла Барби балерина. Да знаеш, че ако пак не обърка нещо, ще стане прекрасен подарък. Но не обещавам нищо. Все пак често се случва Дългоноско да обърка нещата.

Ти продължавай да бъдеш добро дете и ще видиш, че в Коледната нощ под елхата ще те чака страхотна изненада! Моля те да оставиш морковче за моя елен Рудолф. Той много обича малките закуски, защото пътят около Земята е много дълъг и изморителен.

А, за малко да забравя! Разбира се, че ще намина и през дома на твоята най-добра приятелка Нина. Тя също е в списъка с добрите деца. Е, сега трябва да вървя, защото днес ще изпробваме новата ми шейна. И трябва да се срещна с една приятелка – Феята на зъбките. Знаеш ли, напоследък комините или са запушени, или са много тесни – създават ми големи проблеми. Затова Феята на зъбките ми обеща да ми услужи с нейните вълшебни ключета.

Ето ги Рудолф и Звездичка, чакат ме за проверка на адресите на добрите деца в София. Ако тази вечер чуеш звънчетата на елените, моля те да не казваш на никого, това ще бъде нашата тайна.

Желая ти една много весела и приказно щастлива Коледа!


С много обич,

Дядо Коледа

Хо-хо-хо!